Kockarnas kamp är ett matlagningsprogram i TV4 där åtta av Sveriges mest kända kockar tävlar i en herrgård på Österlen. Årets säsong spelades in på Tosterups slott.

Kockarna utmanas i kategorier såsom precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet. Varje vecka åker en kock ut och den som är kvar sist vinner.

Premiär för sjätte säsongen – 18 september kl 21.00 i TV4

Här är årets åtta kockar:

Vinnare av sjätte säsongen blev Tareq Taylor.

Tareq Taylor, Malmö
Har trettio år som kock och driver restaurangen Kockeriet i Malmö. Också tv-kock som jobbat med program som Trädgårdstider, Go’kväll och Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänts i över hundra länder.

Linn Söderström, Stockholm
Framtidslöfte som inte drar sig för att utmana gubbmaffian. Med Operakällaren, Grand Hotel och F12 i bagaget driver hon numera ”TakeOver”, en gästspelsturné där kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på Sveriges bästa restauranger. Hon är även känd som Kock-Linn i radioprogrammet Fredag i P3.

Jonas Svensson, Stockholm
Har gått i skola hos både Melker Andersson och Danyel Couet. Senaste åren har han jobbat på Miss Voon i Stockholm och i år öppnade han nya Miss Voon i Uppsala.

Marie Skogström, Malmö
Kockveteran som sedan 1999 driver restaurangen Mat & Vin Slottsparken i Malmö tillsammans med sin man Peter Skogström som vann Kockarnas kamp 2015.

Viktor Westerlind, Stockholm
Har vunnit både Årets kock och ett OS-guld med kocklandslaget. Viktor har senaste åren jobbat på Frantzén som nyligen slagit upp dörrarna för en ny restaurang i centrala Stockholm.

Richard Waje, Göteborg
Har många års erfarenhet från Sverige, London och Australien i bagaget. De senaste fjorton åren har han drivit Lasse Majas krog i Marstrand och är dessutom ny delägare i Brasserie Lipp i Göteborg.

Erik Videgård, Stockholm
Namnkunnig krögare som inledde sin karriär på nattklubben Alexandra 1977 och senare var med att introducerade det asiatiska köket i Sverige. Han har sedan dess drivit en lång rad välkända krogar såsom East och Fjäderholmarnas krog. Förra året startade han restaurangkedjan Rebel Kitchen som serverar poké bowls.

Carl Ishizaki, Stockholm
Sushimästare som förra året belönades med en stjärna i Guide Michelin för sin lilla restaurang Sushi Sho i Vasastan i Stockholm.

Säsong 6 har premiär 18 september 2017 i TV4 klockan 21.00. Programledare är Pär Lernström.

Säsong 6 spelades in på Tosterups Slott

Säsong 1 – 5 spelades in på en herrgård i Hagestad på Österlen

Säsong 5
Säsongen hade premiär 26 september 2016 i TV4 klockan 20.00. Programledare är Pär Lernström. De medverkande är Markus Aujalay, Isabella Morrone, Pelle Johansson, Henrik Norström, Edin Dzemat, Titti Qvarnström, Daniel Müllern, och Peter Nordin.

Vinnare av säsong fem blev Edin Dzemat.

Säsong 4
Säsongen hade premiär 21 september 2015 i TV4 klockan 20.00. Programledare var Pär Lernström. De medverkande är Karl Ljung, Robert Maglia, Peter J Skogström, Alexandra Zazzi, Robert Nilsson, Stefan Holmström, Leila Lindholm och Nils Molinder.

Vinnare av säsong fyra blev Peter J Skogström.

Säsong 3
Säsongen har premiär 22 september 2014 i TV4 klockan 20.00. Programledare var Pär Lernström. Kockarna som tävlar är Danyel Couet, Gustav Trägårdh, Jonas Dahlbom, Michael Björklund, Ulrika Bengtsson, Frida Nilsson, Ulf Wagner och Cajsa Johansson.

Vinnare av säsong tre blev Gustav Trägårdh.

Säsong 2
Säsongen hade premiär 22 augusti 2013 i TV4 klockan 20.00. Programledare var Pär Lernström. De medverkade var Melker Andersson, Karin ­Andersson, Jonas ­Lundgren, Johan ­Jureskog, Anders ­Vendel, Håkan ­Thörnström, Crister ­Svantesson och Ulrika ­Brydling.

Vinnare av säsong två blev Håkan Thörnström.

Säsong 1
Programmet hade premiär 13 september 2012 i TV4 klockan 20.00. Programledare är Pär Lernström.
De medverkade var Carina Brydling, Leif Mannerström, Malin Söderström, Paul Svensson, Stefano Catenacci, Christian Hellberg, Tommy Myllymäki och Stefan Karlsson.

Vinnare 2012 blev Tommy Myllymäki.

Säsong 6 spelades in på Tosterups Slott